Lärare

Lärarpolicy

Våra lärare med Cecilia Lidén i spetsen som rektor och kreativ ledare och den enormt kreativa och duktiga Sara Zetterström som huvudlärare, kreatör och inspiratör är alla väl etablerade och flitigt anlitade make up artister med många strängar på sin lyra. Vi ser till att alltid hålla oss uppdaterade och insatta med alla nya tekniker, material, och trender i branshen och vidare utbildar och fördjupar våra kundskaper kontinuerligt med mässor och kurser. Cecilia & Sara är nu även exklusivt utbildade utav Mr. Neill Gorton himself, i Cornwall för Neill Gorton Millenium FX i Avancerad Prosthethics för lärare inom make up och special effekter med fokus på Silicone Pro Prosthethics. Vi kommer att ändra vårt kursprogram och du kommer från och med våren 2016 att exklusivt kunna själv bygga din egen kurs både inom beauty, Character, nails och Prosthethics. Vi kommer att erbjuda specialinriktade kortare kurser där du själv kan välja bara de delar som passar dina önskemål och du kan själv välja ett upplägg som passar dig perfekt. Håll utkik efter mer info på hemsidan inom kort!

 

Tryck för att komma till vårt galleri

 


Cecilia Lidén är huvudansvarig över lärar-skaran och rektor på skolan och har den längsta yrkeserfarenheten med sina 23 år i branschen och är 8-faldig svensk mästarinna i make up(senast 2012) & 2-faldig silver medaljör i VM i make up, och jobbar inom tv, film, teater, musivideos, mode, visningar, utbildning, event och reklam. Cecilia har i två säsonger 2014 och 2015 varit SVT Gokvälls make up expert och haft trendspaning med Ebba von Sydow på lördafgens Gokväll i SVT. Cecilia har även under 2 säsongen haft en egen spalt i Modemagazinet Plaza Kvinna.

Cecilia har meriter såsom Breaking News, High Chaparall,  Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen, milleniumfilmerna, Byggfällan, Cirkus Cirkör mm på sin CV. Cecilia utbildar i mode, fashion, trender, teknisk bas make up, epok make up, tamburering, special effekter, prosthetics, mask och tandkurser, airbrush, naglar och hår.

Cecilia frilansar med allt inom denna bransch, såsom teater, tv, film, reklam, mode, foto, fashion, visningar, event, utbildningar, happenings, kostymjobb, utställningar mm. Cecilia har jobbat i 22 år i branshen och tillhör de bästa och flitigast anlitade make up artisterna i Sverige. Cecilia är även specialicerad på svårare jobb som tamburering, airbrush och prosthetics med Special F/X samt kostym. Cecilia är utbildad både i Sverige och utomlands och har jobbat i både USA, London, Frankrike, Kuba, Gran Canaria, hela norden, Dubai, Irland, Sydamerika, Filippinerna, Holland/belgien, spanien mm. 

Cecilia åker även på mässor, vidareutbildningar och går kurser och inspirationsföreläsningar utomlands för att hela tiden hålla sig up to date och vara cutting edge i branschen.

 

Se mer info om Cecilia och komplett CV på sidan om Cecilia

Emma Dimitroglou har jobbat sen 2005 inom TV och Film produktioner och har meriter såsom Hey Baberiba, Fredag hela veckan, Grotesko och ett flertal Zombie-filmer på sitt CV. Emma håller i alla våra hårstylingkurser, Prosthetics , specialeffekter, mode, trender, epok make up och naglar. Emma jobbar frilans och är lärare på skolan. Emma jobbar även med brudar, fester, maskerader och salong.

Axplock Emmas CV

Grotesko

Hey Baberiba

Cabare shower - ett flertal

Den sista dokusåpan-tv-serie

Shoo Bre - långfilm

Insane - långfilm

Salongsjobb

Make up Lärare sen 2007


Sara Zetterström har arbetat i 11 år med reklam, musikvideos, event, modevisningar, mode och salong & butik.Hon har varit diskansvarig på Bobbi Brown och Estee Lauder. Hon har jobbat på Modellfrabriken, Estee Lauder, Åhlens, NK, Thelma & Louise, JJP event, Creative Events, Cirkus Cirkör, Entrouage Productions, Pauwau, byggfällan mm. Sara utbildar i nästan alla ämnen på vår Master make up artist utbildning. Sara är vår huvudlärare både inom make up och naglar. Hon är grym på Nailart och otroligt kreativ, och delar och sprider sin inspiration, kreativitet och glädje med våra elever!

Sara undervisar i naglar, mode, fashion, teknisk bas make up, character make up, epok make up, Prosthetics & special effekter, tandarbete, Manikyristutdildningar, UV-gele och nailart.

Sara är utbildad make up artist och nagelteknolog, med stor erfarenhet av denna breda bransch där hon jobbar med helheten både med make up, hår, naglar och kostym. Hon har jobbat med såväl privatpersoner som världskändisar och allt från foto till event, mode, visningar, styling och stora tv och filmproduktioner.

"Den stora variationen som det finns möjlighet till inom detta yrke, både som frilansande make up artist och anställd, lockar mig till nya utmaningar. Jag älskar att jobba kreativt och att få utforma mina idéer inom make up, hår, samt kostym och rekvisita är helt fantastiskt! Du kan aldrig sikta för högt med dina mål inom detta yrke och det finns inga gränser på hur mycket spännande det finns att lära sig!"

Att få vara med under elevernas utveckling på skolan är så häftigt! Att få hjälpa dem från det första vingliga eyeliner-sträcket till att efter examen se dem hantera tekniska och riktigt avancerade makeuper är otroligt inspirerande! Mitt mål är att varje elev ska våga utmana sig själv och att deras drömmar om kreativitet ska förvandlas till verklighet."

 

Ax-plock CV

 

Tv: match.com, ensam mamma söker, Breaking News, Casino Cosmopol event, Creative Meetings events, Cirkus Cirkör, Apoteket, Kolmården zoo, fuskbyggarna, filip&fredrik, hemtex, bravida, Nordea, stylein.com

 

Musik/musikvideo:

Timbuktu, Il divo, promoe, cazziopeia, Andreas grega, Ashley hicklin, supreme, Nikisha

 

Modevisning/sminkshower:

Lansering och event med Linda Hallbergs nya make up serie

Diskansvarig försäljning på Belle Dame

Attitude mässan kista

Beverly McColgan

Lars Wallin

Jonas Hallberg

Sthlm fashion week, 2007, 2008, 2011, 2012

Tilltskärarakademien

Sthlm designhögskola

 

Teater/sång/dans föreställningar:

Bridgen blues

Sweetie charity

Rent

Sthlms operahögskola

 

Övrigt:

Event och styling för scen

Beauty, privatpersoner

Barnmålning

Brudar

Makerad/specialeffekter

Rekvisita

Kostym

Attributmakeri

Instagram: sarazetterstrom_mua

 

Maria Bolin Yilmaz, har jobbat som Make up artist sen 2000. Hon har frilansat för flera olika märken och jobbat med teater, modevisning, musikvideoinspelningar, film och event. Maria har varit huvudlärare på skolan under ca 3 år mellan 2002-2005, och då undervisat i både beauty och mode make up, character och special effekter. Sedan sommaren 2005 har Maria ägt och drivit ett eget parfymeri och sminkbutik på Alviks Torg i Bromma, Stockholm, Äppelvikens parfymeri i 11 år. Maria har under dessa år jobbat och utvecklat sin fantastiska känsla för service, kundbemötande, försäljning och företagskontakter. Maria har även jobbat med alla de stora prestigemärkena i branschen såsom Dior, Chanel, Lancome och många många fler. 

Sen årsskiftet 2016/2017 har Maria sålt butiken i Alvik och är nu tillbaka som en av huvudlärarna på Art of make up school!. Det är jättekul att ha Maria tillbaka och Maria undervisar i följande ämnen: 

Försäljningstekniker, företagande, kundbemötande, marknadsföring och redovisning, Mode och beauty make up, årtalsmake up, teknisk bas make up, naglar, character make up, special effekter, Prosthetics och teethmaking. 

kontakta Maria på maria@artofmakeupschool.com


Ingela Viola Larsson, har jobbat som make up artist sedan hon utbidlade sig hos oss 2011. Ingela är tidigare hudterapueft och har jobbat på salong i många år med fantastiska behandlingar inom hudvård och vaxning och är mycket erfaren och van med kundbemötande, privatkunder, salongsjobb och försäljning. 

Ingela har även frilansat sen sin utbildning med alltifrån TV, film, reklam, musikvideos, foto och teater, till salong, event, mässor och modevisningar. Ingela har en otrolig känsla för special effekter och döskallar och är grym på Proshtetics och teethmaking och special F/X av alla slag. Hon är en otroligt kreativ eldsjäl och gör alltid massor av enormt inspirerande och kreativa make uper och är väldigt aktiv inom social media!

Ingela undervisar hos oss inom följande ämnen: 

Beauty och Fashion make up, teknisk bas make up, salongs och kundbemötande, hudvård, hårstyling, epok make up, ansiktsmålningar, character make up, special F/X, proshtetics och Teethmaking, Basic och PRO. 

Instagram: ingelaviolamakeup


Hanna Åslund, HannaCecilia , som jobbat som frilansande make up artist se 2002 tillhör en av sveriges absolut bästa och mest anlitade make up artister som är signad av LINK agentur och har jobbat i både Sverige, London, Milano och Paris, med Haute Coture och fashion för både scen, show, editorial och utställning. Hanna utbildar både i skönhet, fashion, special effekter, airbrush, body, naglar och hår.

 

Axplock Hannas CV: 

Link modell agentur, tidigare Söderbergs modell agentur

Foto utställningar tillsammans med fotograf Morgan Norman

Reklam för 7-eleven, pressbyrån, Telia, Gina Tricot mm.

Fotoshoots för Plaza, Aftonbladet, Cosmopolitan, Elle, Vogue, Frida, Okej, Hairstylist, M Magazine mfl.

 

 

Cecilia Lidén

 

Cecilia Lidén är en av sveriges främsta och mest meriterade och anlitade make up artister. Cecilia har drivit skolan sen 1997 och frilansat som  make up artist sen 1994. Cecilia är 8-faldig Svensk mästarinna i make up och 2-faldig silvermedaljör i VM i make up, senast 2013.

Cecilia har gått privata utbildningar i Sverige och utomlands, och har gått som lärling bla.hos själve Mr. Neill Gorton, Gorton Studios Millenium FX i Cornwall och På Shepperton Studios i London, på den berömda Animated Extras. Hon har även gått som lärling till Julia Mengarelli och Lillis Hemmingsson i Sverige. Hon är även mycket självlärd och har studerat mycket litteratur i ämnet. 

Cecilia Lidén frilansar som maskör/make up artist och arbetar främst med film, reklam, fashion, modefotograferingar, modevisningar, teater & scen, tv-produktioner, event, föreläsningar och utbildning. Cecilia har arbetat som make up artist i 17 år och varit aktiv på både den svenska marknaden och utomlands, främst Dubai, Los Angeles, New York, Boston, Irland, Holland, Belgien, Finland,Norge, Danmark, Tyskland, Island, Italien och London. Cecilia är även huvudutbildare och extern make up expert för flertalet världsledande sminkmärken såsom Artistry & Bare Minerals & EF Studio och har varit med och utvecklat och tagit fram flertalet sminkmärken genom åren.

 

För mer information se Cecilia Lidén

 

 

Alla våra lärare är handplockade och extremt begåvade på att inspirera våra elever och dela med sig av sin enorma erfarenhet och kreativitet till varje elev, och lyfta fram skapandet och kreativiteten hos varje individ. Varje lärare bidrar med sin unika och gedigna kunskap och tillför sina specialiteter för att ge varje lektion det lilla extra gällande teknik, kunskap, inspiration och perfektionism. Alla lärare är unika i sin yrkesprofessionalism och är alla mycket pedagogiska, högt kvalificerade och inspirerande i sin yrkesroll som make up och nagel lärare.