Tidigare elever

Tryck för att komma till vårt galleri

 

Eliza K Söderman elev 2011

Jag heter Eliza K Söderman och blev klar med min utbildning här på skolan den 1 Juli 2011.
Har redan haft många roliga jobb redan mycket tack vare praktier jag fick genom skolan.
här kommer lite vad jag fått göra för kul.
 
Sminkat reklambilderna för clipp-er hårsalongs hemsida.
du är vad du äter TV 3
sminkat på Skrapan för Funky models
pilotavsnitt för Kanal 5
Samarbetat med fotografen Andreas Hillerborg. www.firedragonpics.com.
Miss world Sweden 2011
musikvideon hard cash med the pain machinery.
kroppsmålning på bloggaren Peter08.
 
Jag jobbar även på Parelles cosmetics i Alvik.
samt att jag har haft förmånen att få sminka privat personer på Art of makeup school,
karatärsmakup, brud och att jag fått förtroendet att hålla kurser här på skolan.

www.elizasoderman.se

 

Susanne Kråksberg elev 2004.                                                                                                              

Jag gick skönhetskursen hösten -04 och är mycket nöjd med utbildningen! Framförallt var det så himla kul med alla möjligheter till praktik som skolan erbjuder. Att få komma ut och praktisera är fantastiskt givande och lärorikt. Cecilia är otroligt skicklig och jag lärde mig väldigt mycket av henne.

 

När jag gick utbildningen fick vi bl.a. följa med Cecilia och sminka cirka hundra statister vid inspelningen av gruppen the 69 eye’s video. Både eleverna från dag- och kvällskursen fick komma och hjälpa till, och vi sminkade som på löpande band! Det var jättekul att få göra extrema sminkningar och att få vara med om en så stor videoinspelning!

Nu har jag startat egen firma och arbetar på en salong där jag håller kurser, erbjuder rådgivningar och utför olika typer av sminkningar. Jag jobbar även som frilansande make-up artist. Jag har sminkat inför ett antal musikvideoinspelningar, lanseringsbilder av artister, reklamfotograferingar och modevisningar. Jag samarbetar bl.a. med ett skivbolag som heter Pama Records som har ett gäng duktiga artister knutna till sig, bl.a. Mikeyla som varit med i Fame Factory. Jag har även drivit Stylingutbildningen på Torsås Gymnasium i Kalmar i flera år och just avslutat min entreprenad 2011.

www.susannecarlsson.se

 

Millan Emily Jacobi elev 2005.

Hej. Jag heter Millan Emily Jacobi och kommer ifrån Sundsvall. Min dröm har alltid varit att bli någonting stort inom konst och design. Jag har provat på mycket, trots min unga ålder. Min första tanke var att jag i alla fall, till en början måste flytta ner till Stockholm (där alla jobb finns). Så jag tog mitt pick och pack och fick bo hos en vän. Samtidigt som jag jobbade extra i en ICA-butik hittade jag skolan Art of Make up School.

 

Det är det bästa jag gjort. Cecilia (huvudläraren) är otroligt kompetent och duktig som lärare. Rättvis men bestämd. Jag har lärt mig otroligt mycket under tiden på skolan, samtidigt som jag utvecklats som person. Jag vet nu vad jag vill och kämpar för det till 100%. Jag har redan fått många jobb. Kanske inte så bra betalda men det förvandlas istället till meriter och erfarenheter.

 

Jag har bland annat sminkat för:

Tidningen Slitz

Tidningen Julia

Pressbilder åt Lorén Talhaoui och

Idol vinnaren Daniel Lindgren

Top Model Maria Lager

Teater

TV

Foto

Reklam

www.modellbilder.se

www.dunken.se.

www.armandphoto.se

www.exporoom.com

www.emerfoto.nu

 

Innan har jag jobbat med något så spännande som dockmakare för TV och reklam på BLA-Stockholm. Där har bland annat den kända melodifestivaldockan, Allram Eest tillverkats. Likaså Iprenmannen-dräkten, barnprograms dockorna Rummel & Rabalder, och Janne & Mertzi. Jag har sytt delar av den lilla bruna dockan i OLW-reklamerna och miniatyrer av Allram och Chet mfl som var med i Julkalendern 2004.

Mitt motto:

Ta ingen skit och gör det DU vill med ditt liv. Kasta inte bort den chans du har. Du lever bara 1 gång. Gör det bästa utav det. Då kan du se tillbaka på allt och vara stolt över dig själv!

0735-076489

www.emilyjacobi.com

 

Camilla Moberg, elev 2003

Camilla Moberg heter jag och är född -78. Jag är uppväxt i Nacka, Björknäs, utanför Stockholm.

 

Hösten 02 fann jag Art of make up School och Cecilia Lidén efter att ha gjort en rundvandring på flera skolor i Stockholm. Art Of Make Up School hade det jag saknat hos dom andra; små klasser, längre dagar, och en mer personlig inblick i varje elevs förmåga samt god möjlighet till praktik. Jag valde att gå både skönhet, mask, specialeffekter, karaktär för att få så stor bredd i min utbildning som möjligt.

Jag tog så många praktiker jag kunde, och fick, under skolans gång för att få träna upp min förmåga, se andra som jobbar, vad som krävdes i material m.m. Praktikerna va allt från skönhets kurser, look alike shower, modevisning, kortfilm, tjej-dagar m .m

 

I Mars -03 startade jag min enskilda firma Fancy Face & Body och frilansar inom film, mode, musik, cirkus m.m. Jag har sen starten laddat med kontakter så mina kunder kan hyra ”paket” av Fancy Face innehållande bl.a. fotograf, hårstylist, personal shopper, kläddesigner, cirkusunderhållning m.m. Jag samarbetar också f.r.o.m våren -04 med en salong på Strandvägen där jag gör makeup och hår till kunder från Diplomat och Grand hotell och håller även kurser på Art Of make Up School. Annars varierar mina uppdrag och kunder.

Sommaren -04 åkte jag på turné i samarbete med Sverige gycklarna jauvet och bokaren Heinz Balassa där jag sminkade barn med ansiktsmålningar, specialeffekter och flätar hår och har bokats på flera festivaler runt om i Sverige.  Riddarspelen i Ekenäs, Riddarveckan i Hova, Bohus fästning, SM i Tornéspel, Skara sommarland….

Några kunder jag vill nämna som anlitat mig är go.Tackolov, nopher films, z-tv, TV4, PC för alla , SBS Radio & The Voice, Cirkus cirkör, Cirkus Le Fou, Dramatiska Teatern Elverket, modedesigner Maria Lundqvist, Bonnier bokförlag, Barnens Bästa, Absolut Vodka & Nock, Cecilia Lidén m.fl.

Jag är jätteglad att jag valde Art Of Make Up School för jag hade ett hårt halvår på skolan och lärde mig massor. Cecilia vill verkligen lyfta fram sina elever och är hård men rättvis vilket bara gynnar oss till att bli så bra som möjligt och förberedda på den hårda konkerrans vi MakeUp Artister möter.

 

När jag jobbar ger jag 100 % av mig själv och gillar perfektion samt att ha roligt. Kreativitet och leka med färg och form är mina största egenskaper och det är otroligt spännande och det gör mig lycklig.

 

Hanna Åslund, elev 2002

Jag heter Hanna Åslund och kommer från Hudiksvall. År 2002 var jag elev hos Cecilia på Art of Make Up School. Jag gick hela utbildningen (skönhet, karaktär och maskkursen).

Jag trivdes väldigt bra i skolan, med lärarna och själva utbildningen var toppen! När det var dags för praktiker så hoppade jag på så många jag kunde. Det är väldigt nyttigt att följa med andra erfarna make up artister ut på jobb när man är ”grön” i branschen. Man lär sig mycket på det. Jag känner mig väldigt privilegierad att jag fick chansen att följa med Cecilia ut på jobb under tiden jag gick på skolan.

I slutet av utbildningen kom jag i kontakt med en modellagentur och fick börja som assistent. Jag assisterade i ett år, sen fick jag ”egna” jobb att göra. Jag har gjort bland annat några reklam jobb för 7-eleven och plåtningar för tidningen Solo.

Efter skolan och några år av frilans så kände jag att jag ville arbeta vidare på min utbildning. Så jag sökte till den mycket prestige fyllda skolan London College of Fashion, och kom in. Jag gick ett år (av två) på ”specialist make up, film/TV” utbildningen. Det är väldigt mycket jobb och kräver full koncentration hela tiden. Men det är det värt för jag har lärt mig så mycket. Jag har fått kontakt med en regissör som jobbar på Pinewood/Shepperton studios och ska sköta sminket i hans film som han ska göra. Mycket spännande! Jag har även kommit i kontakt med en del fotografer här i London som jag gjort några jobb med, bl a en reklam plåtning för Elizabeth Arden’s 8-hour cream. Hemma i Stockholm så bukar jag hoppa in och jobba på TV4 (ekonominyheterna) och för Lancôme, jag är frilans make up artist hos dom. Sen brukar jag också passa på att förnya min portfolio med nya bilder. Det är viktigt att ha en bra portfolio att visa upp. Jag har jobbat för Link agentur och Söderberg och är en av de flitigast anlitade Make up artisterna i Sverige numera. 

Jag är även utbildad nagelteknolog på Art of make up school, och har haft stor användning av detta på mina modejobb.

www.hannacecilia.com

 

Jessica Hultstrand elev 2004

Hej, jag heter Jessica Hultstrand.

Jag kommer från Karlstad, Värmland, men är nu bosatt i Haninge söder om Stockholm.

 

Jag har alltid älskat att experimentera med smink, frisyrer och nageldekorationer, men inte tänkt att jag kan jobba med det. Det var en slump att jag såg en annan skola göra reklam och kände direkt att det är DET jag vill jobba med. Så jag började undersöka olika skolor och fann Art Of Make up School överlägsen alla andra. Skolan erbjuder mindre klasser, fler timmar, bra kontakt med lärare och gamla elever. Jag tycker att det är viktigt att man får en bra kontakt med lärarna och det ser verkligen Cecilia till att man får. Det är en avslappnad stämning och mycket skoj blandat med allvar. Ytterligare ett plus är att skolan inte är bunden till ett makeupmärke utan eleverna får använda sig av det bästa sminket från alla olika märken.

Jag valde att gå hela kursen eftersom jag inte ville vara låst på ett område, och det är jag glad för. Det jag fick lära mig är ovärderligt, tekniker jag inte hade en aning om, material som kan användas till olika saker. Jag har fått lära mig så mycket. Det jag tycker är roligast är special effekter som kroppsmålning, sår och skador samt extrem makeup, där fantasin kan flöda fritt. Jag ställer höga krav på mig själv och jag ser alltid till att mitt jobb blir ordentligt gjort.

Det ramlade in en hel del praktiker till skolan och jag hängde med på så många som jag kunde. Det blev bl.a. en musikvideo, teater, sminkkurs och ett events på en klubb i Örebro. Det var roligt och lärorikt att få se hur det går till i verkligenheten. Även efter att skolan slutat så hjälper de olika lärarna till med tips. Cecilia har hjälpt till med kontakter, bl.a.så fick jag jobb på en sommarteater och med att göra barnsminkningar, som jag även kommer fortsätta att göra.

 

Nu jobbar jag mest med att bygga upp min portfolio och jag har skapat långsiktiga kontakter med olika fotografer, bl.a. från modellbilder.se. Jag håller även en hel del sminkkurser, på företag och för privatpersoner och jag gör barnsminkningar på olika köpcenter i Stockholm. Jag vill även fortsätta utbilda mig inom skönhetsbranschen och jag planerar att starta eget.

 

Jessica Hultstrand

 

Satu Vikman                                                                                            

Hej! Jag heter Satu Vikman, född 1982, kommer från Finland men är numera bosatt i Stockholm. Jag måste få göra nånting kreativt med mina händer! När jag flyttade till Sverige till Sverige började jag tänka på vad jag vill göra med mitt liv. Då jag alltid har varit intresserad av skönhet och smink, var valet enkelt. Jag ville bli en sminkös!

 

Efter beslutet gick allting snabbt. Jag besökte några olika skolor som erbjuder make up artist-utbildningar men det var inget svårt val att välja Art of Make Up School. Jag valde att gå hela utbildningen( skönhets-, karaktärs-, och maskkursen). Helt klart det bästa med skolan är att Cecilia tar max 8 elever till varje klass och alla de fina praktikplatserna hon erbjuder. Min åsikt är att på skolan lär man sig mest tekniken och använda produkter, men själva jobbet lär man sig när man är ute på praktik. Det är verkligen värt att praktisera mycket!

Jag kan nämna som kuriositet att jag praktiserade under skolgången mycket på SportExpressen och fick fortsätta där sen efter utbildningen.

Som lärare är Cecilia hård men rättvis. Hon kan verkligen ge konstruktiv kritik, man behöver inte känna sig helt hopplös även om man inte lyckas varje dag!

 

Jag startade mitt företag redan under skolgången och det har gått bra för mig! Jag har fått jobba med en massa olika saker bl a. med reklamplåtningar, TV och event.

 

Nu ska jag börja assistera på Effektstudion, det ska bli riktigt spännande!

Satu Vikman

tel. 070-4158242

www.satu.se

 

Sanna Benites elev 2005

Mitt namn är Sanna och jag kommer från Göteborg. Efter gymnasiet läste jag inredningsdesign, men jag ville arbeta mer kreativt och i januari 2005 flyttade jag till Stockholm för att utbilda mig till makeupartist. Jag jämförde olika skolor och fann att the Art of Make Up School hade det jag sökte; en bred utbildning med både skönhet och specialeffekter, flest timmar, mindre klasser och inte bundna till ett visst makeupmärke.

 

Under skoltiden gjorde jag så mycket praktik jag hann med och det var jättekul att få komma ut och se hur vårt arbete fungerar i verkligheten. Jag sminkade bl.a. i Sara Nunes musikvideo och för ett specialinslag i Big Brother, gjorde barnsmink på mässor, flera modevisningar, en teateruppsättning av Frankenstein, Drag Queen för en svensexa, fotosmink för tidningen Slitz, TV-smink på Sport Expressen och jag har även sminkat för Häxornas Tid, en historisk filmdramatisering.

Cecilia Lidén är en duktig pedagog och låter alla försöka tills de klarar uppgiften. Hon jobbar som makeupartist vid sidan av lärarrollen och håller sig uppdaterad på de senaste trenderna och teknikerna. Cecilia hjälper sina elever att hitta sin egen stil och är väldigt mån om att alla ska trivas.

 

Många undrar vad som var roligast på kursen. De olika bitarna skiljer sig ganska mycket i både teknik och material, men trendmakeup, skador och tänder har gjort störst intryck på mig. Varje dag var helt ny och det var ofta svårt, men det gav också många skratt och jag hade ett fantastiskt kul halvår. Jag kommer definitivt att hålla kontakten med alla som jag lärde känna där, både lärare och elever.

 

Efter skolan har jag mest arbetat på min portfolio. Jag har även gjort en del jobb som brudsminkningar, varit makeupartist för Daniel Lemma och jag har sminkat Dennis från Fame Factory för en fotosession. Min prioritet just nu är att få så många kontakter som möjligt som kan generera fler jobb. Jag älskar mitt yrke för att det är kreativt, socialt och jag har utrymme att utvecklas. Snart ska jag starta mitt eget företag: ”Make A Face” och jag kan knappt bärga m

Email: sannamakeaface@yahoo.com

Http://ladyzanna.smugmug.com/portfolio